petek, 1. december 2017

Nosilci za smuči za pravo zimsko počitnikovanje

Zima je letni čas, ki s seboj prinaša veliko radosti. V tem času imamo tudi počitnice in takrat se ponavadi odpravimo na smučanje. Za tovrstno dejavnost pa seveda potrebujemo kar nekaj opreme. Ta v naših prevoznih sredstvih zasede kar nekaj prostora in včasih nas kar skrbi, ali nam bo vse uspelo spraviti vanje. Še posebno skrb namenjamo smučem, ki veljajo za najbolj problematične, sploh kar se tiče zavzemanja prostora. Toda, če so nosilci za smuči že čvrsto pritrjeni na naš jekleni konjiček, potem so tovrstne skrbi popolnoma odveč.



Nosilci za smuči in njihova aerodinamična oblika 

Nosilci te vrste so postali nepogrešljivi del opreme že skoraj vsakega strastnega smučarja. Sodobni nosilci so oblikovani ter narejeni tako, da zadovoljijo še tako zahtevnega kupca. Pogosto so narejeni iz aluminija, oblikovani pa so aerodinamično ter ekskluzivno. Imajo možnost povišanja. Ta omogoča, da se ne poškoduje streha našega vozila. Priročni so tudi gumbi, ki so večje velikosti. Njihova naloga je, da poskrbijo za enostavno odpiranje nosilca smuči, še posebej če nosimo rokavice. Nekateri nosilci za smuči lahko nosijo tudi do šest parov alpskih smuči ali vsaj štiri snežne deske.


Tehnične podrobnosti, ki jih je potrebno vedeti

Ko se odločamo za nakup nosilcev za smuči in ostalo opremo, se moramo osredotočiti tudi na tehnične podrobnosti, ki so izrednega pomena. Pametno je, da naši nosilci vsebujejo široko zaščitno gumo. Pozanimati se moramo, kolikšno je največje število parov smuči ali snežnih desk, ki jih premorejo nositi morebitni kupljeni nosilci. V nadaljevanju je dobro vedeti tudi, kolikšna je nosilna širina.

Preverimo še, ali vsebujejo velik gumb za odpiranje, ali vsebujejo prostor za visoke vezi, ali ustrezajo standardom ter podobno. Nosilci za smuči so torej namenjeni vsem navdušencem na snegu, ki želijo, da svojo opremo varno in hkrati tudi na enostaven način pripeljejo na cilj, in sicer kar na strehi. Nosilci se pred odhodom zaradi dodelanega sistema montaže povsem enostavno pritrdijo na strešne palice. Navdušujejo pa nas tudi večji gumbi za odpiranje ter zapiranje nosilca, ki ga lahko povsem enostavno pritisnemo, tudi v primeru, če nosimo rokavice.

Če pa vas interesirajo avtomobilski nosilci za kolesa pa si preberite članek na to temo tako da kliknete na povezavo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar