sreda, 7. januar 2015

Kvalitetni zobniki za motorje

Zobnikov je lahko več vrst, takšnih ali drugačnih, ki dajejo zelo pomembno vlogo pri vseh vrst motorji. Nekateri jih ne menjajo le ob njihovi obrabi, ampak strastni motoristi želijo narediti motor še hitrejši in lepšega videza. Razlika med zobniki je ravno v tem, da so primerni za različne hitrosti, kar pa nekatere navdušuje ravno ta lastnost, ki jo imajo motorji.
Čeprav je to najbolj pomembno, se razlikujejo tudi v ceni in še veliko drugimi stvarmi, ki so za strastne motoriste potrebne. Če želite ob nakupu zobnika malce privarčevati, potem naročite zobnike na svetovnem spletu. Na spletni strani boste našli vse vrste zobnikov, ki jih potrebujete za vaš motor ali kaj drugega. Zelo pozitivna stran spleta je ta, da je dostava zelo hitra, cene pa presenetljivo male. Svetujemo vam, da se vam takšen nakup zagotovo splača.

Motorji – pomemben sestavni del so zobniki


Zobniki so v obliki kolesa, ki je nazobčan in ste ga že gotovo videli. Njihova oblika je narejena na način, da preprečijo oz. zmanjšajo vibracije, hrup in obrabo. Zobniki so lahko različnih vrst on oblik, razlikujejo pa se tudi v ceni. Največkrat se kombinirajo z drugimi zobniki in jih veliko uporabljajo tudi v avtomobilski industriji. Ko zobnike prejmete domov in želite namestiti sami, glejte, da bo to nameščanje pravilno. Pomembno je, da preverite tudi ujemanje verige z vašim zobnikom, namreč če se ta dva ne ujemata, morate zamenjati tudi vašo verigo.

Motorji in vrste zobnikov


Poznamo tri osnovne vrste zobnikov, ki ga imajo motorji: stožčasti zobnik, valjasti zobnik in polžasti zobnik.
Stožčasti zobnik je ima precej ravne zobnike in nam že samo ime pove, da so v obliko stožca. Poleg drugih možnih kotov je 90 stopinjski tisti, ki je navadno največkrat uporabljen. Ne moremo ga uporabljati z drugim zobnikom.
Valjasti zobnik je poznan kot zobnik, ki je narejen na najbolj enostaven način. Kot že beseda pove so narejeni v obliki valja. Prenesejo lahko veliko pritiska in ne proizvajajo hrupa, zato ker so zelo kvalitetni. Imajo veliko prednosti, vendar tudi njih ne moremo uporabiti ravno povsod.

Polžasti zobniki so po svoji obliki takšni kot vijak. Poganja ga gonilni del oz. tako rečen polž. Narejeni so iz navoja in valja in se v večini uporabljajo za zmanjševanje hitrosti.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar