četrtek, 7. junij 2018

Ubranimo svoj prtljažnik poškodb

Vsak avto, ki ga kupimo ima skrbno zasnovan prtljažnik, ki je tudi eden izmed najbolj ključnih elementov našega avtomobila. Brez njega bi težko v naš avto ali SUV karkoli pospravili, kar bi nam dokaj otežilo vsakodnevno življenje. Res pa je, da ko prevažamo veliko stvari se lahko zgodi, da poškodujemo preprogo ali druge dele prtljažnika. Na srečo nam korito prtljažnika lahko reši to težavo. Poglejmo si kaj so največje prednosti uporabe korita v vsakdanjem življenju.


Korito prtljažnika in njegova uporaba

Verjetno smo že kdaj videli uporaba korita za prtljažnik. Obstaja veliko različnih modelov, ki so različnih oblik, materialov in velikosti. Najbolj razširjena so korita za vsakodnevno uporabo. Ne glede na to ali prevažamo živali, orodja ali živila nam bo korito vedno varovalo naš prtljažni prostor pred mnogimi neželenimi scenariji.



Korito prtljažnika varuje naš prtljažnik pred raztrganinami in madeži. Obenem ga je tudi lažje čistiti, saj se umazanija vanj ne zažre in jo lahko speremo z vodo. Tako bomo varni pred:

  • Umazanimi tačkami živali
    Hišni ljubljenčki hitro povzročijo nered v avto, ko jih prevažamo. Dobro korito prtljažnika bo omogočilo, da lahko hitro počistimo umazano površino z vodo.
  • Madeži od hrane
    Hitro se lahko zgodi, da hrana, ki jo prevažamo pusti madeže. Te madeži so lahko neverjetno trdovratni, saj se zažrejo v preprogo in jih je zelo težko odstraniti. S koritom se pa umazanija ujame na površino gume, ki jo lahko brez težav očistimo.
  • Odrgnine od ostrih predmetov
    Prevažanja orodja, škatel ali drugih potencialno ostrih predmetov lahko hitro naredi škodo našemu prtljažniku. Če bomo zaščitili naš prtljažni prostor z koritom ne bo nevarnosti, da bi povzročili škodo notranjosti avta.

Popestrimo izgled notranjosti avta


Avtomobilske preproge v prtljažniku so velikokrat dolgočasne in uporaba korita nam bo dodala tisto malo prestiža, ki si ga naš avto zasluži. Enako velja, če imamo že utrujeno preprogo, ki ni več atraktivna na pogled. Korito prtljažnika nam bo osvežilo prostor notranjosti avtomobila, SUV-ja, kombija in drugih vozil.

Lahko kupimo generična korita ali pa posebej narejena za naše vozilo. Bolj kvalitetna korita imajo integrirane utore, ki umazanijo ujamejo preden se lahko razširi na druge komponente v vozilu. Za bolj težke tovore priporočamo korita, ki so narejena iz debelejše gume ali plastike. Za vsakodnevno uporabo pa je dovolj skorajda kakršnokoli korito, ki se dobro prilega našemu prtljažniku.


Ni komentarjev:

Objavite komentar